Ο καιρός στο Ανατολικό

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Πολιτιστικό διήμερο στο Ανατολικό

Δελτίο τύπου
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ
« Η ΑΝΑΤΟΛΗ»

     Με επιτυχία διεξήχθησαν οι διήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο σύλλογός μας, σε συνεργασία με τον Δήμο και το Τοπικό Συμβούλιο Ανατολικού, στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου 2010 με αφορμή τον εορτασμό του Εξωκλησιού των 12 Αποστόλων και του Παρεκκλησιού των Αγίων Αναργύρων, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου του χωριού.
     Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε την πρώτη μέρα μουσική βραδιά με τους Ματθαίο και Κώστα Τσαχουρίδη και την Πέλα Νικολαϊδου οι οποίοι άφησαν απόλυτα ικανοποιημένους τους πολυπληθείς θαυμαστές τους παρασύροντας τους σε ένα γλέντι μέχρι πρωίας.
     Την δεύτερη και τελευταία μέρα των εκδηλώσεων έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα ενώ η προγραμματισμένη Ποντιακή και λαϊκή βραδιά που είχε οργανωθεί με τους συγχωριανούς μας καλλιτέχνες Γιάννη και Περικλή Κοσκερίδη, τον Στάθη Παυλίδη και την ορχήστρα του Χρήστου Βύρλιου δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί λόγω βροχόπτωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος παρά την ξαφνική εξέλιξη του καιρού έμεινε αρκετή ώρα περιμένοντας να συνεχιστεί η βραδιά.
     Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνδιοργανωτές μας, τους χορηγούς μας και φυσικά όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του στις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις μας.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Διάσωση της ιστορίας

Καλοκαίρι του 1984 στο καφενείο του μπάρμπα Νίκου

.... ήταν τότε που κάθονταν στο καφενείο και αναπολούσαν τα παλιά .... ήταν τότε που ο καθένας είχε κάτι να πεί ... ήταν τότε που με ευχαρίστηση αναμόχλευαν την μνήμη τους για να θυμηθούν λεπτομέρειες και να μου τις εμπιστευθούν .....

από αριστερά: Χατζαθανασίου Αλεξανδρής(+), Καπλανίδης Αναστάσιος(+), Σιδηρόπουλος Αρχιμήδης(+), Ζυρπιάδης Νικόλαος(+), Παυλίδης Γεώργιος, Σιδερίδης Ιωάννης, Παπαδόπουλος Αθανάσιος(+), Σπυρίδης Σπυρίδων(+), Παυλίδης Χαράλαμπος(+), Λαζίδης Δημήτριος(+).

(εδώ συμπλήρωνα και ταυτόχρονα έκανα εξακρίβωση για τα γενεαλογικά δένδρα από την πρώτη γενιά προσφύγων όλων των χωριανών μας)

Ελαττωματικά προϊόντα

ΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
     Μάθετε τα δικαιώματα που έχετε σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος και προστατεύστε την τσέπη σας!
     Έχει συμβεί σε όλους μας να αγοράσουμε ένα προϊόν και σύντομα να εμφανίσει προβλήματα στη λειτουργία του. Όταν, όμως, ζητήσουμε την επισκευή του χωρίς χρέωση, συμβαίνει ένα παράδοξο φαινόμενο: οι πωλητές και οι υπάλληλοι που ήταν τόσο χαμογελαστοί και καθησυχαστικοί κατά την αγορά του προϊόντος, αλλάζουν πλήρως πρόσωπο! Η πιο συνηθισμένη απάντηση τους είναι πως την τάδε λειτουργία ή το τάδε ελάττωμα «δεν το καλύπτει η εγγύηση». Αποτέλεσμα; Μας δίνουν τις εξής