Ο καιρός στο Ανατολικό

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ


Φλώρινα (2011)
Αγαπητά μου παιδιά,
 
 Χριστούγεννα εορτάζουμε και φέτος μέσα σε κλίμα επιβαρυμένο εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η μικρή πατρίδα μας. Η κρίση αυτή δημιουργεί ανησυχία για το μέλλον μας και αφαιμάσει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μας έχει κάνει απαισιόδοξους και εσωστρεφείς μας έχει απομονώσει κάνοντας μας φίλαυτους.
     Όμως, αδελφοί μου, για εμάς που πιστεύουμε στον Χριστό μας και ζούμε συνειδητά μέσα στο σώμα της αγίας Εκκλησίας μας, καμία κρίση δεν μπορεί να αφαιρέσει την εσωτερική χαρά και ελπίδα που χαρίζει ο Χριστός. Γιατί όταν έχεις τον Χριστό έχεις τα πάντα.
Έχεις ελπίδα, γιατί ο Χριστός είναι η ελπίδα που ποτέ δε μας εγκαταλείπει.
Έχεις χαρά, γιατί ο Χριστός με την ενσάρκωση του έφερε την αιώνια χαρά.
Έχεις υπομονή, γιατί ο Χριστός με τη θυσία Του δίδαξε την υπομονή στις θλίψεις
Έχεις ταπείνωση, γιατί ο Χριστός ζώντας μέσα στην αγία ταπείνωση μας δίδαξε την δύναμη της.
Έχεις αγάπη, γιατί ο Χριστός είναι αγάπη που διαχέεται σε όλους τους ανθρώπους.
Έχεις ζωή, γιατί ο Χριστός ήλθε στον κόσμο για να χαρίσει ζωή περισσή.
      Τίποτα δεν στερούμαστε, όταν έχουμε τον Χριστό. Και επειδή δεν στερούμαστε, απλόχερα και αρχοντικά μοιραζόμαστε αυτά που έχουμε με τους αδελφούς που δεν έχουν. Μοιραζόμαστε μαζί τους τις καρδιές μας και τα υπάρχοντα μας.
     Τα αισθήματα μας και τα φαγητά μας. Και έτσι πέρνουμε δύναμη για να ξεπερνούμε τις κρίσεις. Μαζί με τον Χρίστο και με τους αδελφούς.
     Πριν 70 σχεδόν χρόνια, στα ιταλοκρατούμενα Ιωάννινα ο νεαρός τότε ιεροκήρυξ Αυγουστίνος Καντιώτης, ο μακαριστός πνευματικός πατέρας και επίσκοπος μας, διεκήρυξε στεντορία τη φωνή από τον άμβωνα του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Αθανασίου «Αδελφοί μου, δύο άστρα δεν θα σβήσουν ποτέ από το στερέωμα της οικουμένης το πρώτο άστρο είναι το άστρο της Βηθλεέμ και το δεύτερο της μικράς και ένδοξου πατρίδος μας Ελλάδος». Και εμείς Χριστούγεννα του 2010 το ίδιο διακηρύσσουμε και λέμε. Όσο το άστρο της Βηθλεέμ θα λάμπει στη μικρή μας χώρα, ποτέ δεν θα σβήσει το άστρο της Ελλάδος. Αρκεί να λάμπει το άστρο, αρκεί να φωτίζει ο ήλιος της δικαιοσύνης, ο Ιησούς Χριστός και όλες οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν, όλα τα προβλήματα θα λυθούν, όλες οι κρίσεις θα διαλυθούν.
     Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος. Χρόνια πολλά σε όλους σας.

Ο Μητροπολίτης ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: